Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv    Karate blogger     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
2017-04-08      Rapport fra Nordisk 08. april, 2017

Fantastisk innsats av Sentrum KK i Nordisk, Tallinn Estonia 8. april, 2017.

Maria Riborg Vedø (kata kadett) ble SKKs første nordiske gull vinner.
Ramzan Ismailov tok bronse i Junior -61 kg.

Gruppene ble for sterke denne gangen for Ruben Fagerland og Andrea Pedersen, men de kommer nok sterkt tilbake. Sentrum Karateklubb blir nok å regne med også internasjonalt fremover.

-sensei-

----------------------------------------------------------------


Rapport fra forbundets nettside:

Norge andre beste nasjon

I går gikk det nordiske mesterskapet i karate av stabelen i Tallinn, Estland. Hele 263 utøvere fra 8 forskjellige nasjoner deltok i mesterskapet. Det norske laget bestående av 31 kata- og kumiteutøvere gjorde en strålende innsats og endte på andreplass sammenlagt, delt med Sverige.

Kvinnene viste vei

Særlig de norske kvinnene tok for seg i Tallinn. Kvinnene tok gull i lagkamp, og stakk i tillegg av med gull i følgende klasser:

  • Annika Sælid – Kadett kvinner +54kg
  • Maria Vedø Ribord – Kadett kvinner kata
  • Emma Amalie Pedersen – Junior kvinner -48kg
  • Ronja Ek – Junior kvinner -53kg

I kata team herrer var det norske laget det eneste påmeldte, og vant dermed denne klassen.

Totalt ble resultatet dermed 22 medaljer totalt – 6 gull 7 sølv og 9 bronse. Fullstendig resultatliste finner du her.

Fornøyd trener

Landslagstrener Wayne Otto sier seg godt fornøyd både med innsatsen og arrangementet:

– Jeg synes arrangementet i år var veldig godt organisert. Jeg er også svært fornøyd med at vi deltok med et solid antall utøvere, og nok engang leverte gode resultater. Det å ende på andreplass sammenlagt, og det å forsvare lagtittelen på kvinnesiden var definitivt høydepunktene for min del.

Otto presiserer at målet selvfølgelig er å ende opp som beste nasjon. – Der er vi ikke enda – men vi kommer dit, lover han.

Debutanter som leverer

To av årets norske debutanter i nordisk mesterskap, Julian Halsøy og Ingeborg Othilie Pedersen, sa seg vel fornøyde med gjennomføringen.

– Jeg synes det var veldig gøy å delta, selv om jeg er litt misfornøyd med den første kampen min. Men totalopplevelsen av helgen er veldig bra. Det er godt samhold i gruppen, og det er gøy å konkurrere sammen som et lag. Det er en fin gjeng å reise sammen med, påpeker Halsøy, som tok delt bronse med Ramzan Ismailov i sin klasse, junior -61kg.

Pedersen, som deltok i kadett +54kg-klassen, møtte på sin side klubbvenninnen Annika Sælid i finalen. – Jeg presterte litt bedre enn det jeg forventet. Vi har trent mye sammen, og møtt hverandre mange ganger i treningskamper. Jeg trodde jeg kunne vinne over henne i finalen. Selv om jeg tapte finalen er jeg kjempefornøyd med min prestasjon og sølvmedaljen, siden jeg er førsteårs-kadett.

Pedersen fremhever også den gode stemningen i laget når konkurransen skal oppsummeres.

– Det er et godt miljø og en god gjeng å reise og konkurrere sammen med. Jeg får et adrenalinkick når alle på det norske laget står og heier på meg.

Dobbelt norsk ble det også i jentenes katakonkurranse for kadetter. Her tok Maria Vedø Riborg gullet, og Noura Løken Gheziel ble sølvvinner.

Vi gratulerer alle norske deltakere, trener og støtteapparat med strålende innsats!

 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions