Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv    Karate blogger     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
2016-11-06      Rapport Sørlandsmesterskapet 29.10.2016

Rapport for Sørlands cup 29. oktober

Resultater..

Det ble festlig på vei mot Sørlandet, på tross av all køen. Sist vi kjørte ned til Sørlandsmesterskapet i Mandal var det Halloween. Siden vi hadde det så gøy sist og kledde oss ut, så gjorde vi det samme denne gangen. Det er en lang kjøretur, så mat måtte vi ha. Denne gangen ble det Pizzabakeren på gjengen.


Da vi var fremme ved Hald pensjonat var det raskt i seng for neste dag var det tidlig opp. Neste morgen var hårstylistene Andrea og Naomi raskt i gang med å lage flotte dulter på jentene.


Så var det rett til hallen for registrering og innveiing. William hadde bommet på vekta og ble dermed disket. Sjekk alltid vekta før et mesterskap og ikke bare oppgi vekta fra forrige gang.  Ellers gikk det som det skulle for de andre utøverne.


Først ut var jenter kata 8-10 år (Selma og Mira) samtidig som jenter kata 12-13 år (Maylen og Anniken). Både Selma og Mira vant kata rundene sine med glans. Etter de egentlig var ferdig kom dommerne og sa at de ville se de to flinke utøverne gå mot hverandre også. Det ble en jevn match, og stillingen ble 3-2 med Selma som vinner denne gangen. Både Maylen og Anniken vant med alle flagg i alle runder før finalen der de møtte hverandre. Alltid spennende å se disse jentene kjempe om 1. plassen, ettersom de alltid bytter på hvem som vinner. Men etter to balansefeil hos Anniken stakk Maylen av med seieren denne gangen.

 

Neste ut var William i kata 12-13 år, samtidig som gutter kata 11 år (Endre og Thomas). William fikk seg en overraskelse når han fikk vite at han trengte å gå 4 forskjellige kataer, men med en god strategi og gode kataer kom han seg helt til finalen! I finalen var alle de beste kataene allerede brukt opp, men han klarte fortsatt å gi motstanderen en god match. Stillingen ble 3-2 til motstanderens favør, men det ble en andreplass han kan være skikkelig stolt av! Bra jobba! Thomas og Endre vant alle innledende runder med glans og her fikk Sentrum til enda en finale. Ekstremt jevnt og stillingen ble 3-2 til Endre denne gangen.

 

Så var vi kommet til Maria i kata 14-15, der hun vant alle runder med alle flagg. Andrea tok en sterk andre plass. Dette ble første gangen Maria og Andrea gikk kataen Gankaku. Dette er en kata som krever mye balanse og blir sett på som en av de mest avanserte Shotokan kataene som finnes. Begge gikk kataen med perfekt balanse og presisjon! Godt jobbet!

 

Undertegnende (Ruben) stilte i kata +16, vant alle kata rundene med alle flagg.

Så var det tid for kumite, og først ut var Selma og Mira. Mira vant en og tapte en kamp mot en ganske tøff motstander. Selma møtte samme motstander og slet litt i starten, men utøver kampen tok Selma ledelsen og vant.

 

Etterpå var det Maylen sin tur som soleklart vant alle kampene sine. Thomas var også den beste i sin gruppe, men med litt hjemme dømming og flaks så klarte han å tape mot vinneren i gruppen. Thomas fikk da bronse.

Maria og Malena fikk litt mer motstand i sin kumite gruppa, men Maria kjempet seg helt til førsteplass. Malena tapte den ene kampen sin og fikk deretter kjangsen til bronse. Etter mange spennende kamper med nesten-utvisninger fikk Malena en vel fortjent tredjeplass.

 

Etter mesterskapet gikk Sentrum gjengen og Hundvåg karate klubb sammen ut og spiste før vi kjørte hjemover. Veldig hyggelig å bruke tid sammen med de andre klubbene!

Dette ble et supert mesterskap for Sentrum og selv med lite deltakere tror jeg vi ble stevnets beste klubb! Vi tok med oss 6 gull, 4 sølv og 2 bronse!


-Ruben-

 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions