Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv    Karate blogger     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
2016-04-16      Rapport Nordisk

Rapport Nordisk Mesterskap i Karate, Aalborg 09.04.2016

Helgen 08-10.04 ble det arrangert Nordisk Mesterskap i Aalborg, Danmark.

Her møtes deltagere fra Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland, Estland, Latvia og Litauen til dyst.

Rapport fra NKF:
http://kampsport.no/karate/norge-nest-beste-nasjon/

I den forbindelse var 3 av våre utøvere tatt ut av Norges Kampsportsforbund for å representere Norge.
De som var tatt ut fra oss var:
- Christian Bendiksen (Kumite Gutter Kadett -70 kg)
- Maria Riborg Vedø (Kata Jenter Kadett)
- Ramzan Ismailov (Kumite Gutter Junior -61 kg)

Med på reisen var også undertegnede, Tor-Arne Bendiksen og Karin M. Vedø.

Først ut var Maria. Her var hun veldig uheldig og møtte sølvvinneren i første runde. Her tapte hun knepent 2-3, mulig grunnet en liten ubalanse i Gojushiho. En meget dyktig dansk pige som tapte finalen knepent mot sin egen tvilling-søster. Så her har vi satt som mål å slå disse jentene neste gang. I rekvallen/bronsefinalen tapte hun også knepent 2-3 med Kanku Sho mot en dyktige jente fra Finland, så det endte denne gang opp med en fjerde-plass. Også her så vi en feil som vi skal jobbe med fremover. En god erfaring for Maria, som viser at hun ligger helt oppe i toppen i Norden, med to knepne tap mot veldig sterk motstand. Andre norske i denne gruppen var Nilofar Ahmadi fra Kristiansand KK som også tapte sin første runde.
 
Christian følgte på i kumite for kadetter. Han fikk walkover og gikk direkte til semi-finale. Her tapte han 5-0 mot en veldig sterk motstander fra Island, en utøver som fikk 7. plass i EM. En sterk motstander som var veldig vansklig å komme inn på, noe som også finalemotstander Adrian Lopez Salas, også fra Norge fikk merke. Finalen endte 0-0 og måtte avgjøres på dommeravgjørelse, som endte i Norges favør. I rekvallen/bronsefinalen møtte Christian en dyktig motstander fra Finland, her var det veldig jevnt. Her tapte han knepent 0-1 så det endt dessverre med en fjerdeplass. Christian sin gren er i hovedsak kata, men gjør også en god figur i kumite, men må nok jobbe litt mer med tøffheten. Mange gode teknikker, men mangler ofte den lille ekstra råskapen for å få poenget. I bronsefinalen hadde han derimot en flott jodan zuki, men fikk en, i mine øyne, veldig streng dømt advarsel for kontakt, noe som også var gjenganger i kumite gjennom hele mesterskapet. Flott at de ønsker å beskytte utøverene, men kan ofte bli på grensen til overbeskyttelse, hvor veldig gode teknikker ender opp i advarsel istedenfor poeng.

Ramzan var siste mann ut. Han møtte i sin første kamp en utøver fra Sverige hvor han vant 5-0. I semien møtte han en veldig god motstander fra Danmark. Her tapte han knepent 0-1 i en veldig taktisk kamp. En defensiv motstander som var veldig dyktig med kontringene. Han endte opp med å vinne gruppen i finalen mot Daniel Cho Johnsen fra Norge. I rekvall/bronsefinalen møtte Ramzan en motstander fra Island. Her vant han "kun" 1-0, men hadde rimelig kontroll gjennom hele kampen. Endte dermed opp med en flott bronsemedalje. Ramzan fighter utrolig bra, men får dessverre for mange advarsel for holding. Så her har han noe han må jobbe med. Vi så i dette mesterskapet en litt ny side av Ramzan, hvor han var litt mer taktisk og defensiv enn hans vanligvis litt "ville" fighting-stil.

Det ble til slutt en veldig lang dag hvor vi var i hallen i ca. 12 timer. Må derimot skryte av arrangørene som hadde ett veldig bra mesterskap i ett fantastisk lokale. Kanskje det beste vi har vært borti!

Gruppene i mesterskapet var ikke de største, kontra mange andre store internasjonale mesterskap, men derimot veldig sterke! Så her fikk vi god matching og god erfaring alle mann. Litt dårlig oppladning for oss, med tanke på at "alle" ble syke etter reisen til Polen helgen før. Neste års Nordisk blir arrangert i Estland.


- Christer

 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions