Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv    Karate blogger     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
2013-09-29      Rapport Dojocup Høst 2013

Invitasjon
Resultater

Vi reiste mannsterke ned til Stavanger for å høste medaljer. 13 deltakere gikk i aksjon, samtidig hadde vi 4 coacher + flere hjelpevennlige foreldre og søsken. I tillegg fikk våre ferske dommere Roelof og Espen Anders prøve seg litt med dømming av de to eldste gruppene.

I Norge blir ikke barn under 12 år rangert, så alle deltakerne i disse gruppene får alle medalje og mulighet til å gå minimum 2 runder. Noen måtte også trø til med 3 runder dersom det ikke skulle gå opp i opp med deltakere. Av disse var det hele 10 stk fra Sentrum KK. og det kan rapporteres om veldig god sanking av flagg i kata og poeng i kumite. Våre utøvere opplevde sjelden tap og da det en gang skulle bli tap så var dette marginalt og/eller mot en motstander fra samme klubb. Vi ser tydelig at jobben utøverne våre gjør på trening har en effekt i konkurransene. Ingen nevnt, ingen av våre 10 deltakere i barnegruppene er heller glemt!

I 12 - 13 års gruppen stilte vi kun med Christian Bendiksen denne gang. Han er helt fersk i denne gruppen, men gjorde en flott jobb og kom hjem med 2 stk. sølvmedalje. Han tapte knepent i begge finalene mot sin argeste konkurrent Skage fra vertsklubben. Så Christians målsetning blir nå i første omgang å slå ham.

I 14 - 15 års gruppen stilte vi med to debutanter i Chariwan Suphalakwatchana og Maria Sørbø. Begge disse jentene startet å trene sent på våren og har vist enorm fremgang. Maria deltok kun i kata denne gangen og kunne flotte seg med en fin bronsemedalje etter å ha imponert med sine kataer. Ettersom hun er så fersk så blir også utvalget av kata litt begrenset, så neste år så satser vi på at hun stiller med ett bredere repertoar. Chariwan stilte i både kata og kumite, og i kata gikk hun helt til topps, mens i kumite tapte hun knepent i finalen. Chariwan har som nevnt tidligere bare trent i snart ett halvt år, og viser i denne konkurransen at med mot og vilje kan man nå langt. Hun trener 4-5 dager i uken, så hun er ett flott eksempel for andre, at om man står på, trener mye og har stor vilje, så kan man nå langt. Kan referere her til to punkt  i dojo-kun: "Søk den perfekte karakter" og "vær strevsom".

Vil takke Stavanger KK, med Thomas Nilsen i spissen for ett meget godt utført mesterskap. Dojocup er ett mesterskap beregnet for de unge og uerfarne, og hoveddommerne på de tre mattene; Thomas Nilsen, Sveinung Byberg og Egil Bokn skal ha stor honnør for hvordan de gjorde jobben sin. De gav deltakerne gode tilbakemeldinger, av og til krydret med veldig bra konstruktiv kritikk. Alt i alt, en meget fornøyd gjeng som reiste hjem. Konkurransen var ferdig veldig kjapt ettersom de brukte 3 saler, i motsetning til 2 som de har brukt tidligere. Våre utøvere fikk enn grei innføring i nivået hos rivaliserende klubber, våre dommere fikk verdifull erfaring og coacher fikk grei innføring av hva hver enkelt utøver må forbedres i til neste gang. Takk også til flinke foreldre som både kjørte og heiet på utøverne våre.


-Christer
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions