Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

5. plass i Scandinavian Open 2007

Patricia Berrospi tok 5. plass i Scandinavian Open 2007

Patricia Berrospi deltok i kata 12-13 år. I hennes gruppe var det 10 deltakere fra Nederland, Danmark og fra flere klubber i Norge. Hun gikk kataene Nijushiho, Kankudai og Empi. Standarden var veldig bra, så vi gratulerer Patricia med en grei 5. plass.

Scandinavian Open arrangementet gikk av stabelen i Bygdø Hus Idrettshall på Bygdøy i Oslo fra lørdag 27. januar til søndag 28. januar 2007. Totalt var det 548 deltagere fra 9 nasjoner.

Det ble en del misforståelser om hvilke kataer som kunne brukes. I vår Shotokan-verden er det en Shitei kata, alle Heian kataene, og Tekki Shodan. I WKF er det Jion og Kanku Dai. På lagledermøte ble det opplyst at det ikke var noen Shitei kataer. Det betyr med andre ord at de kunne velge hvilke kata de ville, men ny kata måtte velges i hver runde.
I WKF er det visst obligatorisk i internasjonale mesterskap å måtte gå en Shitei kata d.v.s. Kanku Dai eller Jion i åpningsrunden. Så her gjelder det å omstille seg fra det vi er vant til. Dere som i fremtiden vil være med på lignende mesterskap må ha innøvd Jion eller Kanku Dai. Med andre ord så var det kanskje min uvitenhet om WKF som gjorde at Patricia endte på en 5. plass. Når det er sagt så er det ikke dårlig med en 5. plass heller. Men hadde jeg visst at Heian kata var greit, så hadde kanskje resultat-listen vært annerledes. Så dette var jo en viktig lærdom for meg og klubben.

Vi reiste fra Helganes lørdag formiddag og spanderte lørdagen i Oslo sentrum hvor det ble litt shopping på Oslo City. En tur oppom Fighter Sports butikk ble det også tid til. Ellers ble det litt Kinamat før vi kom oss til Scandic hotell på Sjølyst. Litt trening ble det også tid til før vi krøp tidlig til køys. Flyet hjem var 2 timer forsinket, så vi ble litt senere hjem enn planlagt.

Alf Ronny Fagerland - 2007-01-30

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions