Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Rapport fra kumitesamlingen i Stavanger

Det ble arrangert åpen treningssamling for karate i Stavanger 13-14. januar 2007. Opplegget var delt opp i aldersgruppene; 13-16 år, samt 17 og overr. Patricia Berrospi (13) ble på samlingen tatt ut til å trene med landslaget av Morten Alstadsæter.

Instruktører:
Stein Rønning, World Champion 1990, 6 x EM, 1. plass World Games, Nordisk mester og mange NM titler og kongepokaler.
Morten Alstadsæter, landslagstrener, 3 x EM, sølv i VM, nordisk mester og mange NM titler og kongepokaler.
Sveinung Byberg, landslagstrener, gull i US Open, trippel nordisk mester, 3.plass World Games, Junior EM, 5. plass VM og flere NM titler og kongepokaler.

De som deltok fra oss var:
Alf Ronny Fagerland, Jostein Valhammer, Patricia Berrospi, Daniel Jensen, Christer Enerstvedt, Ragnar Solås, Xiao Xiao Lin og Hui Chen.

En trening utenom det vanlige for oss tradisjonelle Shotokan utøvere. Men en lærerik helg som ikke ble helt skadefri - som var et av målene med samlingen. Jostein fikk sansynlig en brukket tå, Patricia fikk seg en skikkelig smell i leggen, Christer sliter med vondt under bena. Jeg fikk en skikkelig strekk bak i låret, vondt i nakken og ryggen, om dette er alderen eller uflaks skal være usagt??? Vi fikk ihvertfall måle krefter med landets beste fightere og jeg er veldig fornøyd med det jeg så.

Daniel og Christer har utviklet seg enormt i det siste og fighter bra. Jostein og Ragnar klarte seg også bra og fikk nok mersmak på kumite. Xiao Xiao og Hui overrasker og tar for dem nye teknikker som uramawashi geri som en lek. Patricia fikk fighte med selveste Stein Rønning, og de må ha likt det de så for nå skal hun trene med juniorlandslaget. Tror nok Stein ble litt overrasket over mawashi geri`ene som kom fra Patricia. Jeg selv fikk bl.a fighte med de siste års beste norske fighter Sveinung Byberg nå landslagstrener. Her tror jeg vi begge likte motstanden for begge ville helst ta en runde til sammen. Kan være greit å møte disse gode friske fighterne av og til selv for en gammel sensei.

På lørdagen holdt Stein Rønning et foredrag om hva som må til for å lykkes. Det dreide seg mye om trivsel og miljø i gjengen. Dette er ting vi også har tatt opp i klubben og noe alle kan bli bedre på. Møt hverandre med et smil og vær med å løft hverandre opp. Skal du lykkes må dere høre etter sensei og sensei må være lydhøre overfor dere. Det er klart at skal det være fremgang så må respekt og tillitt til instruktør være der og selvfølgelig går dette også andre veien. Stein spurte enkelt om noen av oss hadde sett noen med dårlig holdning og sure miner lykkes? Tro det eller ei, men dårlig holdning til klubbmedlemmer og instruktør kan ødlegge for de mest tallenfylle utøverne. Veldig lærerikt foredrag som alle må ta innover seg og ikke tro at dette gjelder alle, men ikke deg. Gå litt i oss selv å se hvordan vi selv er kan kanskje hjelpe mye. Han påpekte også at målsettningen vår må være realistisk og ikke sette oss for store mål. Med for store mål vil skuffelsene vi møter bli større en nødvendig. Og når skuffelsen kommer gjelder det først og fremst å trekke frem det positive.

På lørdagen gikk alle samlet til en Kinaresturant hvor matserveringen tok så lang tid at Ragnar hadde vell gitt opp håpet om i det hele tatt å få mat. Dermed ble vi litt sene til Steins foredrag. Vi overnattet i dojoen til Stavanger Karateklubb. Det gikk for såvidt greit. Det var stille klokken halv ett, men jeg tror ikke alle sov like godt. Noen syntes det var for kaldt og noen hadde sansynlighvis litt verk i kroppen etter en hard dag. Vi hadde bestilt frokost på en liten resturant som åpnet en time tidligere bare for oss. Det er service det. Patricia mista jo selvfølgelig brødet på gulvet og fikk seg et nytt gratis (bra service) som også til slutt havnet på gulvet ;-)

Ettersom værmeldingen meldte orkan utover dagen reiste vi hjem etter første treningsøkt på søndagen.

Jeg innviterte Stein til samling i Haugesund. Og det ville han gjerne. Vi hadde vel ikke truffet hverandre på 15 år tror jeg. Så det var kjenkt å trene med Stein igjen og håper at vi kan få besøk av ham av og til.

Alf Ronny Fagerland - 2007-01-18

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions