Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Så var karatefestivalen 2006 over

Etter vel overstått festival kan man vel ikke si seg annet enn fornøyd med en hektisk og beinhard treningshelg. Treningene med sensei-trioen Ronnie Watt (8. dan, WKC), Aziz Kheder (6. dan, JKA) og Poh Lim (6. dan, ITKF) vil garantert forme vår fremdrift.

Fredagen startet rett på trening i Skåredalen idrettshall etter innskriving og betaling. Etter treningen var det en aldri så liten pust i bakken før vi fortsatte neste trening. Her er det ingen kjære mor. Av en eller annen grunn har barn en egen evne til å være høyt og lavt og springe rundt etter 3 timers trening… De fleste andre derimot, gamlingene, var nokså kaputt, og gikk en tung spasertur til bilen for å kjøre hjem til en savnet seng. Fra Fredagen må jeg her få lov å gratulere alle blå og brunbeltene som graderte. Det gikk bra - alle bestod, selv om ikke alle var stolte over det. GRATULERER!

På Lørdagen var det ren underholdning å se stive og trøtte kropper tusle opp bakken mot idrettshallen. Barna kom våkne og opplagte og klare for å nye 3 timer med trening. Den noe eldre generasjonen hørte man at klagde litt på kroppssmerter, men at de likevel så fram til treningsøktene. Dagen gikk, og vi fikk gjennomført to flotte treninger, og gradering av en del av barna. Dette gikk så det suste, og alle gratuleres med flott gjennomført gradering.
På kvelden ble det mye underholdning. Vi fikk først se flott film fra SKK 2005 som Aniko har laget, deretter fikk vi se en kjempeflott gjennomført teaterforestilling. De besøkende senseiene koste seg med forestillingen sammen med oss andre, og man må jo bare gi ros til alle som var med, og spesielt til initiativtager. Dette var kjempeflott, og de fleste av oss fikk lært mye nytt om karatens historie. Etter teaterforestillingen fortsatte moroa. Nå fikk vi se film om Alf Ronny i sin ungdomstid. Dette var også en spennende film, og Alf Ronny fortalte underveis i filmen slik at vi alle nå fikk en god forklaring på hvordan klubben her startet, og hele klubbens historie. Til slutt takket vi for oss og gikk trøtte hjem etter en lang dag.

Søndag morgen dukket mange slitne kropper opp til en siste treningsdag. Flere hadde problemer med oppvarmingen, men etter hvert som vi ble varme i gi’ene, kom det seg nok litt, og vi fikk også to harde men flotte treninger denne dagen. På mellomgruppen kjørte Sensei Watt på med ”Kondo-kata”, og Heian shodan baklengs og med en del spark i, og vi fikk virkelig gjennomgå.
Etter treningen, var det tid for gradering av voksne og barn opp til grønt belte, før de gikk videre med de voksne grønnbeltene. Det var svært tøft å gjennomføre gradering etter knallhard trening hele helgen, men alle gjennomførte og besto. Gratulerer alle sammen. Etter graderingen var festivalen over, og bare oppryddingen gjensto. Disse helgene blir jo så altfor korte!! Det så ut som alle hadde hatt en vellykket helg.

Festivalen har hatt rundt 200 deltagere, og det ble gjennomført over 160 graderinger.

Til slutt gjenstår det litt takking. Alf Ronny må takkes for klubben han har startet, for å arrangere karatefestivalen, og få ned dyktige Senseier til å trene oss sammen med han selv. Takk til Senseiene for at de kom, de blir satt pris på, og det er en ære å få trene med dem.

Ellers skal alle takkes for at de kom og var med, og alle som var med å lagde filmer, teater m.m. Likevel vil jeg også rette en spesiell takk denne gangen til alle trofaste og aktive foreldre som er med å rydder, står i kiosken og ordner logistikken. Uten disse foreldrene, ville ikke festivalen fungert. Dere gjør en kjempejobb!

Eldbjørg Drivdal Berentsen - 2006-12-03

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions