Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

VM-bronse med hjem fra Tyskland

Vi sendte 12 utøver til World Karate Confederations (WKC) Barne og Junior VM i Hannover, Tyskland. Det var totalt 26 personer med smått og stort som reiste nedover på en uforglemmelig tur.

Coach: Hans Erik Hornell (Haugesund).
Avaldsnes: Aniko Woll, Hannah Kroken og Lisell Sveen Iversen.
Haugesund: Trude Olaussen.
Kopervik: Daniel Jensen og Espen Andre Bjørge.
Norheim: Camilla Damgaard.
Skudeneshavn: Christer Enerstvedt.
Tysvær: Patricia Berrospi, Kjetil Kirketeig, Sondre Bøe og Victor Kallevik.

Det var ca. 1.400 deltakere fra 40 nasjoner, og det kom bl.a. deltakere helt fra Nepal, Australia, Sør Afrika, Japan, Brasil, USA, Russland m.fl.

Patricia Berrospi (13) fra Tysvær tok en fortjent bronse-medalje i kumite i klassen for -50 kg. Hennes siste runde ble tøff, og det ble en diskutert avgjørelse mellom dommerene om en eventuell diskvalifikasjon av hennes motstander p.g.a for hard kontakt. Hadde avgjørelsen endt annerledes hadde denne kampen sendt Patricia Berrospi til finalen.

Dommerne i VM tolererte langt mer kontakt enn det som aksepteres i Norge. Trude Olaussen endte på en 5. plass i den samme gruppen.

Jeg fikk den store æren av å ta meg av sermonien og prisutdelingen i denne gruppen. Å få henge en bronse-medalje fra et WM på en av mine egne utøvere var en stor opplevelse.

Aniko Woll og Camilla Damgaard tok en delt 4. plass i kata for gruppen opp til orange belte. Nivået på utøverene i denne gruppen var generelt høyt, og marginene som skilte konkurrentene var marginale, med en forskjell på 0,2 poeng mellom 3. og 4. plass.

Espen Andre Bjørge tok en 5. plass i kata opp til orange belte.

Coach - Hans Erik Hornell, sier videre at alle utøverene gjorde en kjempeinnsats, men nivået i Tyskland var kvalitetsmessigt høyt, og spesiellt var nivået høyt i klassene for brun/sortbelte i gruppene 13-15, og 16-18 år hvor det var mange deltakere.

Å få være med å dømme finaler i et VM var stort for meg som stort sett var opptatt med dømming av både kumite og kata hele helgen. Jeg var selvfølgelig ikke helt komfortabel med at jeg ikke fikk se eller være med å støtte opp mine egne deltakere.

Her hadde Hans Erik full oversikt og gjorde en utmerket jobb som coach for første gang i et så stort mesterskap.

Vil også takke Magne Olaussen (far til Trude) for godt arrangert tur og alle foreldre/besteforeldre som var med på turen ned til Tyskland. Jeg regner med at dette har gitt de fleste lysten og mersmak til å delta på neste VM og andre spennende mesterskap.

Sosialt sett hadde vi en kjempetur hvor alle ungene fikk anledning til å bli mye bedre kjent med hverandre. Vi fikk også tid til litt shopping i Hannover som var en alle tiders by. Det ble vel stor trafikk mellom noen norske og russiske rom på hotellet. Noen var vel sene til sengs om kvelden (natta), men ellers gikk alt knirkefritt.

Det ble en lang kjøretur frem og tilbake. På veien ned oppdaget Espen hvor dyrt det kan bli å være for trengt, og i all hast inn på dametoalettet mistet han 3000 kroner. På turen hjem igjen måtte Victor ut for å kaste opp litt etter for mye TV i bilen, men ellers gikk turen helt bra uten noe feilkjøring eller andre uhell.

Til slutt vil jeg som sensei si at jeg er kjempe stolt over alle. Vi har klart å skape et flott miljø med lite sure miner, og jeg føler at vi alle trives i hverandres selskap. Så det miljøet vi nå har i klubben er verd å fighte for. Vi må også i fremtiden prøve å være like flinke til å bakke hverandre opp, lære oss å være stolt og glede oss over de av våre som gjør det bra. Det som er like viktig er og støtte de som ikke når helt opp. For neste gang er det kanskje deres tur. Vi har nå så mange utøver i klubben og på skolene som er kjempe-dyktige som vi sammen må prøve å ta godt vare på når de begynner og konkurrere.

Alf Ronny Fagerland - 2006-10-28

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions