Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Bergen Open 2006

Bergen Open, 30. september - 1. oktober, var et samarbeids-mesterskap mellom Norges Kampsportforbund, Kyokushinkai og JKA. Alle disse kjørte egne mesterskap parallellt i Haukelandshallen i Bergen.

De som deltok fra oss var:

Barn 9 - 12 år: Victor Kallevik og Stine Lysaker.

Her gjorde begge en kjempebra innsats. Victor ble utvist grunnet for hard kontakt. Her var det to teknikker som kom samtidig i ansiktet, men dommeren så bare Victors slag som helt klart var mer tydelig for hardt og kontant. Kataen, Heian Yondan gikk greit.
Stine gjorde en flott kata og i Kumite ble hun urettferdig utvist for for hard kontakt mot magen. Dette gikk ikke hennes vei noen kamper tidligere da hun fikk et hardt spark rett i ansiktet. Stine endte dermed på en 4. plass.

Ungdom 13 - 15 år: Hannah Kroken, Aniko Woll, Daniel Jensen, Sondre Bøe, Kjetil Kirketeig, Camilla Damgaard, Espen Andre Bjørge, Silje A. Bjørge og Line J. Tendø.

Her må vi først gratulere Kjetil med 3. plass i Kumite og Daniel med 4. plass. Daniel kunne nok fortjent å gå videre i kata, men gikk på et tap mot en som mistet balansen og etter min mening var et nummer under Daniels fremføring av Jitte. Vi hang en del etter i kumite. Her møtte vi utøvere som hadde fightet en del før og var veldig gode. Jentene gjorde en god jobb i kata og overrasket meg i Kumite. Dette kan med litt tid og trening bli meget bra.

Kadett 16 - 17 år: Christer Enerstvedt.

Christer nådde ikke helt opp denne gangen, men stilte opp med en fin innsats og flott oppkjøring til VM var det. Kataen blir fremført med bra kime og innsatsen i kumite er bra. Alle trenger å slappe litt mer av og stole mer på sin hurtighet og teknikk både i kata og kumite.

Senior over 18 år: Hans Erik Hornell, Håkon Birkeland, Eldbjørg Berentsen, Kristine Solberg, Pernille Lysaker.

Hans Erik gikk ut i kata. Jeg er ikke helt sikker på om jeg var så enig i den. Håkon ble ikke så godt likt av dommeren tror jeg. Han hadde en del solide treff inne som ikke ga uttelling i poeng og det sluttet med at Håkon ble slått for hardt i nakken når han lå nede. Motstanderen ble disket, men det ble Håkon også - hvem kunne forstå den???

Jentene gjorde en bra innsats og jeg tror vi har tre bra fightere her om ikke så lenge. Kristine har flotte teknikker og stillinger, så her er det bare snakk om mer kata-trening og konkurranse-erfaring. Eldbjørg fikk veldig skryt av Thomas Nilsen (tidligere landslagstrener i kata) for sin fremføring.

Alf Ronny Fagerland - 2006-10-05

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions