Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Frihet i 4 dimensjoner - 3D og tiden som flyr

1-2 ganger i året holdes det lokale kurs i flyving uten hjelp av motor. Å henge under en duk i noen tynne liner hundrevis av meter over bakken mens varmluft- og vinder løfter deg gir en unik frihetsfølelse man veldig raskt blir hekta på..

Jeg har i løpet av de siste fem årene hatt gleden av å kunne stikke innover på jakt etter bakker og berg som det kan flyes fra med en "forvokst fallskjerm" - en paraglider. Flere av oss som trener karate/kampsport har ofte ekstra behov for utfoldelse, kanskje er det å fly nettopp for deg?!

Neste paragliderkurs starter 26.08.2006, og her er litt informasjon om kurset og sporten;

Er du ikke helt sikker på om dette er noe for deg, men gjerne vil vite det sikkert, tilbys du en "prøvehelg". Du betaler da 300,- for den første dagen og 200,- for den andre dagen. Resten av kursavgiften betales hvis du ønsker å fullføre kurset, og da trekker vi fra de 500,- du har betalt. Kurset består av teori, teorimateriale, praksis, medlemskap i Norsk Aero Klubb (1 år), forsikring (1 år) og lån av utstyr til du er ferdig, for 7.500,-

I løpet av et par timer den første dagen vil du være ”airborne”, men bare 2-3 meter over bakken. Du vil få fly i en liten bakke der vi øver på å starte paraglideren, fly rett frem og lande i bunn av bakken. Så øver vi noen dager på dette nivået før vi går videre til gradvis større høyder å fly fra. Til slutt har du ParaPro trinn 2, som gir deg lov til å fly alene i høyden under rolige vindforhold.

Kurset varer ca. 2-3 måneder avhengig av vær og vind. Når kurset er ferdig, eller i løpet av kursperioden bør du kjøpe eget utstyr for å fortsette. Instruktør kan være behjelpelig med å skaffe brukt utstyr som koster ca. 8-10.000,-. Nytt utstyr (paraglider, sele og hjelm koster ca. 22.000,- Det gis 500,- i rabatt på kurspris hvis du stiller med eget utstyr (utstyr må være egnet for kursing – max DHV 1-2 sertifisering på glider, sele med ryggbeskytter, hjelm). Det gis 500,- i rabatt hvis du betaler hele kursavgiften 1 uke før kursstart (dette fordi vi da sparer en del penger på markedsføring).

Se video fra paragliderkurs våren 2006:
  • Video 1 (9.3 Mb)
  • Video 2 (15.6 Mb)

Spørsmål? Eller bare lyst til å prøve å fly? Kontakt:
  • Helge Risangere-post eller 926 09 789.

Håkon Birkeland - 2006-08-15

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions