Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Medaljeplasseringer i Atlantacup

Sentrum Karateklubb deltok 4. mars i det internasjonale mesterskapet «Atlantacup i USA». Aziz Kheder, som besøkte Karatefestivalen i Haugesund i november, er hovedansvarlig for denne cupen. Han er er landslagstreneren for Egypt og USA.

Kata ble bedømt med poeng som i turn, noe vi var veldig fornøyd med. På denne måten blir sluttresultatet mer rettferdig i motsetning til slik vi vanligvis dømmer i Norge. Her på berget kan faktisk noen av de beste utøverne gå ut alle rede i første runde, hvis de skulle møte hverandre.

Kumite-reglene var også forskjellige fra Norge. Barna måtte ha litt kontakt for å få poeng, men det var påbudt med hjelm, tannbeskyttere og hansker. Deltakere fra SKK var Patricia Berrospi (12) fra Tysvær, Ayla Vinje Fagerland (9) og Ruben Vinje Fagerland (8) fra Skudeneshavn.

En jente fra USA tok fortjent førsteplassen i kata, men Patricia gjorde en kjempeinnsats og berget hjem sølvmedaljen. Standarden i denne gruppen var utrolig høy, men marginene var på Patricias side denne gangen, med bare et poeng ned til bronseplassen.

Patricia gjorde nok sitt beste mesterskap noensinne. Å komme hjem med en sølv fra et internasjonalt mesterskap hvor bl.a. USAs aller beste utøvere er med, står det respekt av! I kumite (kamp) gikk det ikke fullt så bra. Patricia fighter utrolig bra, så med litt mer rutine/erfaring vil hun helt klart også her kunne hevde seg.

Ayla og Ruben deltok i barneklassen for de som hadde trent 1-1,5 år. Begge gjorde en kjempebra innsats, og Ayla imponerte stort i kumite. Begge gikk også godt i kata. Ruben kom hjem med to sølv og Ayla med en bronse og en sølv. Vi var veldig fornøyd med måten barnas mesterskap ble arrangert på. Vi tror alle barna reiste fornøyd hjem fra Atlanta og alle kom hjem med en medalje fra Atlantacup.

Vi reiste til sammen 9 personer med deltakere, coacher og familie. En uke i Florida før mesterskapet og noen dager etter mesterskapet. Mesterskapet og resultatet var over all forventning. Det ble også tid til trening på stranda før og etter mesterskapet. Vi håper å kunne reise over til neste år igjen og takker våre sponsorer som gjorde turen mulig.

Alf Ronny Fagerland - 2006-03-10

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions