Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Skottland, Aberdeen 10 – 11 mai, 2008.

NKFN og SKK gratulerer Bjørnar Sander-Nilsen med Shodan (sort belte). Bjørnar fikk sin grad etter en flott gradering lørdag 10. mai i Aberdeen. Sensorer var Fritz Wendland og Ronnie Watt.

Instruktører på Gasshukuen var Fritz Wendland, Ronnie Watt og meg, Alf Ronny Fagerland. Samlingen hadde ca.130 deltakere fra flere deler av Skottland. Fritz er en kunnskapsrik instruktør som er verdt å lytte til. Fritz er gradert 5.dan JKA og er Tysklands første sortbelte. Han har vært med helt fra karatens begynnelse i Tyskland, og er en av de mektigste personer innen Shotokan karate i Europa i dag. Hver år i slutten av juli arrangerer Fritz sammen med Ochi Europas, kanskje Verdens største Shotokansamling som er åpen for alle. Ronnie 8.dan WKC kjenner vi alle, så han trenger ingen nærmere presentasjon.

De som reiste fra oss var bare Bjørnar og jeg. Jeg var invitert som instruktør og hadde flere grupper begge dagene. Treningen lørdag var fra 11.00 – 12.30. Så var det gradering for sortbeltene. Her graderte Bjørnar opp til sitt velfortjente Shodan etter mange år med trening hos oss. Bjørnar har også trent en mengde andre former for kampsport, og er en flott resursperson i klubben vår. Etter gradering ble det trening 13.00 – 15.00. Lørdags kveld ble det grilling hjemme hos Ronnie. Huset til Ronnie er jo en opplevelse i seg selv. Her troner det ene karate trofeèt etter det andre, og bilder fra Ronnies karate historie. Huset er nesten som et skottsk karate museum å regne. Det gjeveste av alt er nok det ekte samuraisverdet med nedskrevet historie til.

Søndag var det trening 10.00 – 12.00. Jeg hadde først Heian Sandan med mellomgruppen. Neste timen hadde jeg Heian Shodan med de minste barna.
Dette var en ren kata helg. I løpet av helgen gikk vi gjennom de fleste Heian kataene og på brun/sortbelte gruppa ble det bl.a. Bassai Dai, Jion, Nijushiho, Kanku Sho....

Vi reiste fra Aberdeen til Stavanger søndag kl.17.20 og var fremme i Stavanger kl.19.30. På hjemturen var det bare 7 passasjerer på flyet inkludert oss. Vi var i Haugesund kl. 22.00. En flott tur og fin treningshelg, og ikke minst så har SKK Hgsd. fått seg et nytt sortbelte.

Alf Ronny Fagerland - 2008-05-12

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions