Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Rapport fra Paul Kee/Poh Lim samlingen 11-13 april 2008

Dette er Paul Kees første samling på Haugalandet eller Vestlandet i det hele tatt. Paul Kee er den mestvinnende kata utøver i Sverige og en god venn av Poh Lim. Ettersom jeg aldri hadde møtt Paul Kee før så innviterte jeg også Poh Lim denne helgen.

Det var ca. 60 - 70 mann innom på Stangeland skole, Kopervik i løpet av helgen for å trene med Paul kee og Poh Lim. Vi fikk også besøk av to fra Strand KK og to fra Stavanger KK. Kjekt at noen fra andre klubber kommer, men dette burde vært mye bedre. Vi Shotokan klubber som jobber for å bygge opp Norges Kampsportforbundet og Kampsport Region Vest burde vær mye flinkere til å støtte opp om hverandres samlinger…

Det ble overnatting i Dojoen vår i Kopervik. Et tilbud mange flere burde benyttet seg av. På slike samlinger med overnatting får ungdommen i klubben vår anledning til å bli bedre kjent med hverandre og med de tilreisende. Litt senere i seng enn vanlig blir det nok på slike samlinger, men også mye gøy. Overnattingen hadde gått bra og de fleste storkoste seg i Dojoen i helga.

Gruppene ble delt opp fra hvitt – grønt (10 – 6 kyu) og blått til sort (5 kyu – dan). Det ble en helg med kata og mye bonkai. Det ble for det meste Heian kataene vi gikk gjennom med mange forskjellige bonkai løsninger. At betydningen av tenikkene i en kata kaltes bonkai var det få av ungene som visste. Utenom Heian Kataene gikk vi også gjennom Bassai Dai, Empi og Jitte. Paul Kee var også innom dette med å sentrere vekten og at vi dermed får kontroll over vår neste bevegelse. Her sammenlignet han teknikker fra Thai Chi som han også trener. Paul Kee mente at hvis noe er bra, ta det til deg uansett hvilke kampform dette måtte kommer fra og gjør det til din karate. Og som jeg har sagt på trening før så fikk vi atter beskjed om at bonkai stopper der hvor vår fantasi stopper. En kata kan ikke standardiseres.

Poh Lim gikk også grundig til verks i bonkai. Poh Lim har nå vært en del hos oss og gjenkjenner en del av elevene ved navn. Poh Lim har en egen evne til å få spiriten frem i oss. Denne helgen var intet untak. Men det ble litt annen vinkling en vanlig på denne gasshukuen med hovedvekt på kata og bonkai.

Denne helgen ble en helg med teknikker vi til vanlig ikke trener. Vi fikk et kort innblikk i Thai Chi og prøvde noen teknikker her. Og enda en gang kan vi slå fast at vi er i stand til å skaffe de beste instruktører innen Shotokan til våre samlinger.
Håper dette ga mersmak og at alle er enige i at vi skal inviterer Paul Kee tilbake til oss en annen gang. Og selvfølgelig også Poh Lim som besøker oss hvert år.

En kjempe takk fra sensei til fotografen, overnatting sjef, vaktmesteren for helga og de som har stått på for å få i stand dojo til overnatting. Vi har etterhvert fått et kjempeflott miljø i de forskjellige klubbene som er verd å ta vare på.

NB! NKFNs årlige mesterskap i Haraldshallen lørdag 14. juni. Mer opplysning om dette senere, men meld dere gjerne på allerede nå til Alf Ronny på mail. Oppgi alder, trenigs sted, gutt/jente, kumite og/eller kata.

Alf Ronny Fagerland - 2008-04-13

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions