Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Patricia, gull i Atlantacup, USA 15. mars 2008

Patricia tok gull i kata med sin Nijushiho. Ayla og Ruben gjorde en kjempeinnsats, men gruppen var utrolig tøff. Atlantacup var av samme størrelse som i fjor, ca 200 deltakere. Barnegruppa var helt utrolig bra kvalitet denne gangen.

Vi reiste fra Stavanger onsdag 12. mars.
De som var med: Patricia- og Wendolie Berrospi, Ayla-, Ruben- og Alf Ronny Fagerland.
Det ble litt av en flytur til Atlanta denne gangen med ekstra landing i Hamburg med en syk passasjer. Skulle vært i Atlanta ca. kl.17.00, men var ikke på hotellet før kl.02.00 om natta. Baggasjen kom to dager etterpå.

Fredag ble det egen trening i dojoen til Aziz. Aziz hadde fått seg en stor flott dojo med eget vektstudio. Om kvelden gikk vi ut og spiste med Aziz og mange av deltakerne til Atlantacup.

Lørdag 15. mars var det tid for mesterskap, Aylas fødtselsdag. Patricia var først ut og vant greit kata med sin Nijushiho. Her i Atlanta er standarden noe høyere enn hjemme. Så vi må kunne få lov å stille spørsmål med hva dommere her hjemme legger vekt på ettersom Patricia vinner i Atlanta, men taper på Vestlandscupene for motstandere som etter vår oppfattning ligger langt bak det vi ser i Atlanta??? I kumite ligger vi fortsatt bak, men Patricia gjorde en mye bedre jobb i år enn i fjor. Så vi ser tydelig fremgang.

Ayla og Ruben endte nok i feil gruppe med bare brunbelter. Men lærerikt var det nok for begge å møte så gode motstandere. Ayla gjorde en flott insats, men ble slått med et poeng for å komme seg videre i kumite. Hun gikk en flott Heian Sandan og Empi. Ruben vant en kumite og en kata runde, men det holdt ikke i dette selskapet. Dette er nok det beste jeg noen gang har sett av så unge utøvere. Dette var så bra av så mange unge gode utøvere at vi skulle tatt mer av dette på film. Ayla og Ruben jobben bra og vil nok bite mer fra seg neste gang. Nå vet vi hva vi møter neste år, og jeg håper begge har fått ny inspirasjon av dette. Det hører også med til historien at midt under mesterskapet måtte hele hallen evakueres p.g.a. tornado varsel. Det gikk bra og mesterskapet kunne fortsette. P.g.a dette kom vi oss alt for sent av gårde til Florida.

Etter mesterskapet kjørte vi rett til Bradenton, Florida. Vi kom frem midt på natta. I Florida ble det mye bading, sol og shopping. Det ble ikke noe Disney besøk denne gangen. Shopping lysten var større enn behovet for å oppleve Disney.

I Orlando besøkte vi klubben til Babie & Ken på torsdagen. De tok godt imot oss og var glade for å se Ayla og Ruben igjen. Torsdagen var det bare en barnegruppe som trente, så det ble til at vi kjørte litt oppvisning for dem. Disiplinen i disse barna i USA er helt utrolig. Norske barn og foreldre hadde nok fått sjokk av å se dette. Hva gjør vi galt i Norge?? Men når det er sagt så er nok kvaliteten i vår klubb meget bra karatemessig, men stryk i disiplin. Tror Patricia også storkoste seg hos Barbie & Ken.

Etter Orlando gikk turen til Ft.Lauderdale og Miami. Vi fikk en flott dag på stranda i Ft.Lauderdale. Om kvelden fredag trente vi hos Takashina i Coral Springs. Han kjente faktisk Ayla og Ruben igjen ved navn, imponerende. Her må vi betale $10 hver for å trene, og treningen er lagt opp i god gammel JKA stil. Treningen var grei og ungene liker Takashina kjempe godt, men ettersom han er et JKA medlem så er det ikke mulig å få ham over til oss. Dagen etter var planen å bruke dagen på Miami Beach, men det var øs pøs regn. Vi kjørte dermed bare Ocean Drive, så A1A nordover. Hotellet i Ft.Lauderdale var et dårlig valg med et stinkende rom og et toalett som lek. Patricia, Wendolie og Ayla våknet av at en fremmed fyll mann dundret på døra midt på natta og ville inn. Han hadde nok bare valgt feil dør, men skremt ble jentene uansett.

Vi kjørte fra Ft.Lauderdale mot New Smyrna Beach søndag morgen. Det var litt i kaldeste laget på stranda, så vi hoppet i bilen og kjørte til Orlando etter en time og to på stranda.
Vi avsluttet Florida oppholdet med en minigolf game siste kvelden. Hjemreisen var tirsdag 25. mars. Ettersom vi trolig hadde brukt opp uhellkvoten på vei til USA så gikk turen helt greit hjem igjen.

Alf Ronny Fagerland - 2008-03-15

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions