Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

VC-3, Laksevågshallen, Bergen, 02.02.08

Vestlandscup-3 ble arrangert av Nordhordland KK i Laksevågshallen, Bergen. Det var påmeldt 61 deltakere med 83 starter fra 10 klubber.

Turen startet som vanlig med en frisk og blid gjeng, om enn litt trøtte, som reiste fra Flotmyr bussterminal kl. 07.00 på morningen.
Vi vil takke alle som stilte opp som sjåfører og brukte denne lørdagen til å kjøre deltakerne til Bergen. Slike turer ville vært vanskelig å gjennomføre uten den gode hjelpen vi får fra dere. Reisen opp og ned gikk knirkefritt til tross for at været var mot oss da snøen lavet ned på ekte vestlandsvis.
Vi var vel fremme rundt kl.10.00 i Laksevåghallen, godt motiverte for en travel dag.

I aldersgruppen 9-11 år er det ingen rangering, men det gis resultat etter antall suksessive vunnet kamper, og p.g.a. av dette kan bare en første og andre plass fastsettes med sikkerhet.

Kata, jenter/gutter 9-11 år. Våre utøver fikk møte variert motstand fra egen og andre stilarter. Ruben vant alle sine runder, også finalen og ble dermed vinner av denne gruppen. Grete og June vant hver sin runde. Stian går meget bra, men møter hard motstand denne gangen. Edi var med for første gang og gjorde et flott intrykk. Han møtte her mer erfarne utøvere, men vi tror dette gav mersmak.

Kumite, jenter 9-11 år vant Ayla to runder og kom dermed til finalen. Her måtte hun se seg slått av Benedicthe Alvheim fra Sotra KK, men en 2. plass er veldig bra innsats og Ayla var kjempeførnøyd.
I en av kampene ble det et internt oppgjør mellom klubbvenninene Grethe og June. Begge gjorde en kjempeinnsats, men June gikk av med seieren til slutt denne gangen.

Kumite, gutter 9-11 år kjempet Stian Eike seg opp og frem helt til finalen. I finalen vant han mot Truls Dybvik fra Tresfjord KK. Ruben fightet bra og viser bra fremgang i kumite. Han møtte også denne gangen klubbkameraten Stian i en av kampene, og måtte se seg slått av Stian. Georg og Haakon var med for første gang. Begge virket uredde og leverte noen gode taktiske angrep uten en så alt for stor erfaring med slike mesterskap.

Kumite, jenter 12-13 år var det bare 2 deltakere, Lisell og Jeanett. Dermed ble det atter et klubboppgjør. Jeanett viser seg frem med flott teknikker, men Lisell blir for tøff. Så det ender med seier til Lisell.

Kata, gutter/jenter 12-13 år. Jeanett gjør god innsats og vinner først runde med Heian Yondan. Videre gikk det ikke så bra. Lisell slår til med Jion, og jobber seg frem til finalen. Her må hun gi tapt mot Georg Michaelis fra Tresfjord KK. Dermed ble det sølv til Lisell.

Kumite, jenter 14-15 år var det bare Patricia og Ceciele Lawrence fra Nordnes KK som stilte.
Patricia styrer kampem totalt. Hun kommer inn med klare poeng som Mawashi Geri Jodan og Uramawashi Jodan og Gyaku Zuki Jodan her, men får ikke uttelling, så det hele ender med 2-0 seier til Cecilie. Her har vi filming som taler for seg.....

Kumite, gutter 14-15 år. Fra oss møter bare Kjetil. Kjetil jobba utrolig bra. Han hadde to sviper (fellinger) med oppfølging av slag. Helt utrolig at dette ikke gir poeng. Jeg studert dette på filen gang etter gang. Jeg vet ikke hva som skulle vært gjort annerledes her?? En svip med oppfølging skal gi 3 poeng??

Kata, jenter/gutter 14-15 år. Daniel møtte Tonje Nilsen fra Nordnes KK i første runde. Daniel går en knall bra Bassai Dai, men møter en utrolig bra Tonje og må se seg slått. Tonje slo også Patricia i Scandinavian Open forrige helg, og vant denne gruppen til slutt. Trude fikk walkover i sin første runde. I andre runde gikk hun en flott Empi, men hun møter en av de beste i gruppa og må gi tapt her. Trude har hatt en utrolig bra utvikling det siste året. Vi håper hun står på for hun er absolutt å regne med fremover. Patricia åpnet med Empi og vant første runde. Andre runde går hun Nijushiho og taper mot Cecilie Lawrence fra Nordnes KK. Dette tapet skal få stå ukomentert. Hennes første tap med Nijushiho på 2 år. Estella åpnet med en flott Heian Sandan og selv om det er et stykke opp til toppen så har hun forbedret seg enormt bare fra forrige gang hun var med. Litt tid og innkjøring av flere kata, så kan det bli interesant å følge henne fremmover. I rekvalifiseringen møttes Patricia og Daniel i bronsefinalen. Patricia går Nijushiho og Daniel går Bassai Dai. Patricia går bra, men ikke sin beste Nijushiho. Daniel går som vanlig en eksplosiv Bassai Dai med fart og kime som få gjør etter ham. Det ender med 2-1 seier til Daniel som var en helt grei avgjørelse i atter et klubboppgjør. Bronse til Daniel.

Kumite, herrer +75 kg. Her var det bare 2 deltakere. John Inge fra oss og Paul Morten Medhus fra Tresfjord KK. Selv om John Inge måtte se seg slått av Paul Morten, så gjorde John Inge en flott jobb. Han jobbet bra og gav Paul Morten en skikkelig fight. Med litt mer sparring trening kan vi helt klart regne med at John Inge kan gjøre det bra i Vestlandscupene fremover.

Stort sett et bra stevne, men der er en del dommeravgjørelser som vi stiller oss uforståelig til. Likevel så er vi enig i at den beste beste kata utøver vant i 14-15 års klassen. Hvordan det hadde gått med Kjetil hvis han hadde fått uttelling i første runde kan vi jo ikke vite noe om. Men sensei er ihvertfall fornøyd med det han så. Og husk at jeg ikke nødvendighvis måler dyktigheten deres etter plasseringer i et mesterskap... Poh Lims vise ord: you never lose, you always win.

Alf Ronny Fagerland - 2008-02-02

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions