Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Stein Rønning er død, 42 år gammel

Det var med stor sorg jeg mottok beskjeden om at Stein var gått bort. Stein har hele sitt liv vært en fighter, men måtte til slutt gi tapt for kampen mot kreften

Stein døde 23. januar 2008. Jeg fikk den sorgelige beskjeden da jeg var oppom Stavanger KK samme dag.

Vi hadde senest besøk av Stein 17. februar 2007. Vi hadde en flott lørdag sammen i Tysvær Idrettshall. Og la planer om en kata helg i Steins klubb, Strand KK på Tau.

Stein og jeg begynte på samme nybegynnerkurs august 1977. Han var noen år yngre enn meg, og jeg minnes Stein som en livlig liten gutt fra den tiden. Han viste tidlig at han hadde ambisjoner om å lykkes. Jeg husker vi stod i en lang rekke og fightet med Stein etter tur før han skulle reise på mesterskaper.

Det ble mange triumfer opp gjennom årene. Han ble flere ganger norges mester, EM mester, World Games tittel og til nå Norges eneste VM mester i karate, Mexico 1990.

Stein vil nok bli husket langt utenfor Norges grenser. Da Aziz Kheder, Ronnie Watt og Poh Lim besøkte oss i desember viste jeg dem bl.a. kampen mellom Stein og Kagawa (landskamp 1985) som forøvrig Stein vant. Aziz kjente Stein igjen med en gang. Aziz hadde sett Stein i flere internasjonale mesterskap opp gjennom årene, og så på Stein som en av verdens beste fightere i sin klasse. Ronnie Watt fra Skottland storkoste seg forran TV skjermen når han så Stein banke den ene japaneren etter den andre under landskampen i 1985, og husket godt Stein fra den tiden han besøkte Stavanger KK.

Norge har uten tvil mistet en av nasjonens mest betydningsfylle karatepersonlighet gjennom tidene.

Les mer:
Stein Rønnings historie.
Stavanger KK hedrer Stein.
Norges karateforbunds oppslag.

Vi lyser fred over Steins minne og våre tanker går først og fremst til hans nærmeste familie, hans medlemmer i Strand KK og venner i Stavanger KK.

Alf Ronny Fagerland - 2008-01-24

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions