Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Karatefestivalen 2007 gikk over all forventning

Karatefestivalen 7 – 9 des. 2007 i Skåredalen Idretttshall hadde som i fjor besøk av sensei-trioen Ronnie Watt (8. dan, WKC), Aziz Kheder (6. dan, JKA) og Poh Lim (6. dan, ITKF). Vi kan si oss fornøyd med en hard helg, kjempebra trening og mye folk.

Fredagen pleier å være litt rolig, men det møtte opp flere enn noen gang tidligere. Treningene ble delt opp etter alder og grad i 3 grupper. Fredagen startet med gradering for Victor Kallevik (4.kyu til 3.kyu) og Christer Enerstvedt (3.kyu til 2.kyu). Arne Vidar Sjøen (3.kyu til 2.kyu) tok kihon og kumite delen av graderingen i Sveio tidligere, og kata delen søndag på festivalen. GRATULERER!

Det var også mange besøkende fra skottland og noen fra Stavanger KK. Vi håper i fremtiden at det vil bli besøkende også fra andre deler av landet og utlandet. Det var ca. 150 deltakere og hvor mange som var å så på i helgen er vanskelig å si, men vi kan nok gjette på en ca.1500 mennesker var innom i løpet av helgen. Hele helgen ble det vist div. karateinstruksjonsfilmer og film fra tidligere arrangementer til NKFN/SKK. I løpet av helgen kom bl.a. Haugesunds Avis og TV Haugaland for å dekke Karatefestivalen.

Lørdagen er som vanlig den dagen da flest folk møter opp. Det var nok en del støle kropper som møtte opp kl.11.00 denne morgenen. En halv time etter skjema startet paraden kl.14.30. Her ble alle skoler representert. Det var en flott og stor gjeng som kom marsjerende inn etter musikk som Alexandra (Aniko) hadde fikset. Hver skole og klubb hadde så et lite innslag med teknikker. Stavangerbuen fikk vise seg frem, Skottene gikk en del kata, Patricia gikk Nijushiho, Kjetil, Daniel og Christer gikk bassai Dai, Ruben og Stian Heian Yondan, Trude, Alexandra og Lisell gikk Heian Godan. Flott gjeng og mange talenter som vi kommer til å få mye glede av fremmover. Etter paraden og oppvisninger ble det en liten pause før siste treningsøkt for dagen kunne begynne.

Om kvelden møttes et 20 talls voksne til Julebord på HV huset som vi hadde leid for helgen. Her syntes jeg at ungdommen burde bruke denne anledningen hvert år til å ha som en overnattingsleir. Et fantastisk hus som ligger like i nærheten av Haugesund sentrum. Jeg tror dette kunne vært en flott måte å bli bedre kjent med hverandre og med de tilreisende på. Husk det til neste år!!!!! Til dere foreldre, ja, det skal være voksne som passer på og ingen har lov å gå til byen uten at voksne fyller med.

På søndag, festivalens siste dag var det overraskende mange som møtte. Skottene hadde reist hjem, men ellers var fremmøte meget bra. Treningene gikk som planlagt og kata delen av graderingen kunne starte kl.14.30. Her fikk vi på tross av en lang og hard helg se mye bra, men en del av dere må nok legge litt mer arbeid i å lære bl.a. kataene hvis dere skal få prøve dere igjen etter et halvt år. Mange av dere barn har potensiale til å bli meget gode, så jeg håper flere vil benytter anledningen til å trene mer i klubbene. Å trene en gang i uka på ”Etter Skoletid Karate” for en grønnbelte er nok ikke nok for å kunne komme seg videre. Alle bestod til sin grad, men noen må nok vente lenger enn andre for å kunne gå videre i noen av gruppene. Men innsatsen var strålende og sensei er kjempestolt av dere alle.

Mandagen var det trening med Sensei Aziz Kheder på Karmsund vid.sk. Her skulle det nok vært flere folk. I fjor var dette den absolutt beste treningen i løpet av samlingen. I år møtte det opp noen brunbelter, en sort belte og mange blåbelter. Her ble det lagt vekt på holdningen i dojo. Poenget her var at elevens fokus skulle hele tiden være rettet mot kun sensei og ikke alle rundt. På denne måten ble det som om du får en privat time med sensei. En veldig lærerik trening som mine elever absolutt trengte.

Til slutt må NKFN/SKK takke alle som kom, alle som stilte opp for å hjelpe til i kiosk, inngang o.s.v. Dette arbeidet gjør seg ikke selv og vi trenger helt klart en mye bedre respons fra dere foreldre når det gjelder dugnad denne ene helgen en gang i året. Jeg setter veldig stor pris på at senseiene Ronnie Watt, Aziz Kheder og Poh Lim på tross av forskjellige Shotokan organisasjoner er villig til å stille opp å instruere på våre samlinger. Dette blir lagt merke til nasjonalt og internasjonalt. Tre senseier som jeg tror vi kan få mye glede av også i tiden fremover.

Alf Ronny Fagerland - 2007-12-09

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions