Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Christer tok sølv i NM.

Mizuchi Karate klubb var arrangør av ungdom, kadett, junior NM 3. november 2007. Vi hadde 4 deltakere med. Patricia Berrospi, Christer Enerstvedt, Camilla Damgaard og Alexandra Woll. Coach var Per Steinar Tangjerd.

Gjengen reiste fra Karmøy Lufthavn kl.18.05 til Oslo. Overnatting på Scandic Sjølyst. Camilla og faren reiste litt tidligere og overnattet på SAS hotellet.

Christer kom hjem med klubbens første NM medalje noen sinne. NKFN gratulerer.
Christer klarte seg bra og kom på en flott 2. plass i kata. Hadde seieren innen rekkevidde, men var litt ustø et par plasser i kataen og dermed endte han på en sølv plass. Kjempebra jobba av Christer som bare har trent noen få år.
Patricia hadde nok en litt vanskeligere gruppe med 14 deltakere. Hun gikk greit videre med sin Nijushiho og slo Emily Brown fra Marienlyst KK. Det er nå snart 2 år siden Patricia tapte en omgang med sin Nijushiho. Så hun må finpusse flere kataer, så får vi nok mange hyggelige resultater fremover. Videre gikk det ikke helt så bra. Men endte på en flott 4. plass. Hun har i likhet med Christer også kapasitet til å gjøre det meget godt neste år.

Camilla gjorde en bra jobb i kumite og hadde gullvinneren i gulvet, men klarer ikke å skåre. Hun taper kampen 1 – 0, bra jobba. Patricia fikk motstanderen på deffansiven, men klarer ikke å skåre poeng. Aniko er som de andre, hun klarer ikke å gå helt inn med teknikker som gir poeng. Vi blir alle for stillestående og kjører ikke løpet helt ut.

I kumite er det helt klart veldig vanskelig å hevde seg. Nivået i Norge er ganske bra og mange satser på nettopp kumite. Vi ser også at nivået er mye høyere i NKF enn i alle disse stilartsforbundene. At alle våre gikk ut i første runde i kumite er ikke så skremmende. Det er først å fremst mangel på forståelse og evnen til å skåre som må jobbes med. Mange av våre har teknikker gode nok til å hevde seg, men likevel stopper det opp.

For å få mer fart i både kata og kumite fremover må vi alle være mer fokusert i både kata, kihon og kumite. Erfaringen fra NM og flere andre mesterskap er at vi er rett og slett er for forsiktige og kommer ikke inn med poeng. Vi må lære å trø til helt inn og legge av oss disse halve teknikkene.

Vi sitter ihvertfall nå igjen med erfaring om hvor nivået ligger, og at vi har mye jobbing fremover. Husk, vi har to landslagstrenere i kumite i Stavanger, og vi har tilbud om trene med Morten Alstadsæter hver tirsdag kl.18.00. Det må bare melde seg noen som er villig til å kjøre.

Konklusjon: Kata meget bra, kumite.....................mye arbeid igjen.


Per Steinar Tangjerd

Alf Ronny Fagerland - 2007-11-03

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions