Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Rapport fra en spesielt lærerik gasshuku

Nok en gang har vi hatt gasshuku. Og denne gangen var det ikke med "hvem som helst".

Vi fikk tre dager sammen med verdensmesteren og den mestvinnende katautøveren gjennom tidene; Sensei Luca Valdesi (6. dan, WKF)…

Fredagen begynte med kataen Empi. Det var mange som var mektig imponert etter sitt første møte med denne mannen. Han har en ”kime” mange bare kan drømme om, og han viser seg fram på en god måte. Vi får virkelig noe å arbeide mot.
Også de som hadde trent med han før, var mer fornøyd med ham denne helgen. Han er blitt relativt god i engelsk, og både viser og forteller hvordan og hvorfor vi gjør kataene nettopp slik vi gjør dem. Etter to og en halv time med Empi, gikk vi fornøyde hjem med bilder, autografer og mye ny input.

Lørdagen startet med Heian Nidan. Luca Valdesi får kataen til å se helt utrolig ut, og han kunne nok danket ut svært mange konkurrenter i konkurranser med denne kataen. Når en går så bra, behøver man ikke nødvendigvis å gå så avanserte kataer. Mange som ikke har trent på en stund var med på denne treningen og fikk ny motivasjon. Flott folkens! Vi trenger litt motivasjonsfaktorer innimellom.
De tre neste timene ble brukt til Kanku dai. Også her fikk vi mye inspirasjon, og en knallhard trening. På denne treningen kom også folk fra Stavanger. Det var veldig hyggelig, og vi håper de tar turen en annen gang også. På kvelden gikk vi, til sammen 15 stk. ut for å spise kinamat med Sensei Valdesi. Det ble mye ”lått å løye” og en fin avslutning på en begivenhetsrik dag.

På søndag begynte dagen med Heian Godan. Også dette var en flott trening der mange fikk pirket bort en del småfeil og tilegnet seg ekstra ferdigheter for å gå kataen på en bedre og finere måte. Dagen ble avsluttet med tre timer Jion. Dette var i følge mange en av de hardeste treningene i løpet av helgen, men det var også her vi kanskje fikk utviklet oss mest. Vi lærte teknikker som gjorde oss hardere og kjappere. Det var altså en helt rå helg!

Mandag forlot Luca Valdesi Norge. Vi kan bare takke ham for en kjempeflott helg vi sent kommer til å glemme. Takk også til Alf Ronny som fikk ham til å komme hit til oss. Nå når vi har fått så mye inspirasjon og lærdom gjelder det bare å stå på og trene ekstra mye framover slik at dette ikke går i glemmeboken, men at vi viser oss mer frem og vinner mer.

Eldbjørg Drivdal Berentsen - 2007-09-30

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions