Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Alf Ronny tilbake fra USA

Nå er vi hjemme etter 3 uker i Florida, Georgia og Alabama. Vi har hatt flott og varmt vær hver dag i motsettning til dere hjemme har jeg hør. Målet med turen var å opprette nye kontakter for vår årelige tur til Florida og Atlanta cup hver mars.

Det var ikke så veldig lett å finne skikkelige Shotokan klubber i Florida, men vi fant ihvertfall noen til slutt som vi besøkte. Orlando var nesten Shotokan fri. Vi fant en klubb som fortsatt eksiserte. Utenom dette vet jeg om en JKA gjeng som samles hver lørdag morgen og trener kata sammen, men ingen organisert klubb. Alle klubber som jeg var innom og trente i da jeg bodde her tidlig på 90 tallet var borte av diverse ymse årsaker.

Vi var flere ganger oppom en klubb i Orlando som het ”White Tiger`s Shotokan Karate-Do”. Les mer om denne klubben lenger nede i denne rapporten.

Eric Holden 3. dan
Mandag 9. Juli trente vi med JKA klubben i Tampa. Her instruerte Eric Holden 3.dan som hadde norsk bestefar. Her ble det vanlig kihon, kata og en alle tiders kumite trening på et såpeglatt gulv p.g.a. aircondition problemer. Eric gjorde jobben sin bra og kjørte en god trening i kjent JKA stil. En alle tiders gjeng som jeg sikkert kommer til å besøke igjen en gang. Jeg hørte mye bra om denne klubben da jeg bodde i Orlando på 90 tallet, men av en eller annen grunn så ble aldri til at jeg besøkte dem på den tiden.

Turen gikk så videre sørover og over Alligator alley hvor jeg kom så nær en alligator at Ruben begynte å bli ganske så redd for pappen. Onsdag 11. Juli kjørte vi til Key West hvor vi stakk innom en Tae Kwondo klubb med heller litt tvilsomme instruktører, men interresant å se noe annet enn bare Shotokan. Elevene stod der med pannebånd og så nesten ut som et klipp fra filmen ”Karate Kid”. En snål gjeng som hadde disiplinen i orden.

Shigeru Takashina 7. dan
12. og 13. juli trente vi i klubben til S. Takashina. Torsdagen var det Vern Glasman 2.dan JKA som instruerte barnegruppen fra kl.16.45 – 17.45 hvor Ayla og Ruben trente. Jeg trente kl.18.00 – 19.30. Fikk ikke navnet på instruktøren her, men det var en alle tiders trening.
Fredagen var det S. Takashina selv som instruerte. Jeg hadde trent litt med ham på 90 tallet og her var ikke forventningene så store. Men det viste seg at S. Takashina var en alle tiders type. Barnegruppen gikk fra kl.16.30 – 17.30. Ayla og Ruben fikk nesten privat undervisning og var dermed selvfølgelig kjempe førnøyd med S. Takashina som instruktør. Tror nok han likte det han så fra dem begge. Voksen gruppen begynte kl.18.00. Her ble det en variert trening som begynte med Kihon, videre teknikker mot partner, så kata. Mitt i treningen fikk jeg tilbake strekken jeg slet med fra januar – mars. Dermed ble jeg stående å se på siste halvdel av treningen. Heldighvis viste det seg siden at det skulle gå ganske mye bedre enn forventet med strekken. Dette var eneste plassen vi faktisk måtte betale for å få trene ($10 per person, bare dagen med Takashina), men etter trening fikk vi hver vår T-skjorte av S. Takashina. Alt i alt var intrykket mitt så pass bra at vi helt klart vil prøve å besøke denne dojoen på våre turer til Florida.

Mandag 16. juli var vi oppom ”White Tiger`s Shotokan Karate-Do” igjen, men fikk ikke trent p.g.a. strekken jeg fikk dagen før. Men snakket med dem en del og lovet å komme tilbake fredag eller neste mandag.

Aziz Kheder 6. dan
Tirsdag 17. juli stod vi tidlig opp og kjørte mot Atlanta for å Besøke Aziz Kheder. Kjøreturen tok 7 timer. Om kvelden ble det 1,5 times kumitetrening på Ayla og Ruben. På min gruppe ble det en bra trening som startet med kihon også en del interesanne kasteøvelser.
Onsdag 18. juli ble det katatrening. Aziz kjørte oss gjennom Empi. Kanku Dai, Wankan og Meikyo. Her så jeg interesanne detaljer som er helt forskjellig i fra det vi er vant til. Bra trening og helt klart den plassen vi har mest å hente når det gjelder kunskap og inspirasjon.
Aziz er gradert JKA, men hans klubb er medlem av AAU som er blandt USAs største idrettsorganisasjoner med USAs største karateorganisasjon og medlem av WKC. Aziz kommer til Karatefestivalen i desember.

Torsdag morgen kjørte vi over til Alabama og sørover mot Florida igjen. Fredag kom vi frem til Bradenton hvor vi nøt strandlivet og shoppet litt på den varmeste tiden midt på dagen. Mandag ettermiddag kjørte vi så mot Orlando igjen.

Barbie og Ken Roberts 4. dan
Mandag 23. juli stilte vi endelig opp med karategien på hos ”White Tiger`s Shotokan Karate-Do” i Orlando. Legg merke til instruktørenes navn, ekteparet Barbie og Ken.
Klubben var medlem i TSKA som står for ”Traditional Shotokan Karate Association”.
Her finner jeg to organisasjoner hvor jeg tror det er den første her de er medlem av: Traditional Shotokan Karate Association I og Traditional Shotokan Karate Association II
Ayla og Ruben trente under Ken i gruppen med videregående barn. Ken, jeg og en annen sort belte gikk gjenom en del kata å så på forskjeller fra måten vi gjorde ting på. Meget interesann time hvor jeg fikk info om forskjellen mellom måten vi går kataer på og mye av det jeg har sett i USA. Barbie og Ken var to veldig trivelige personer og hadde en utrolig bra disiplin på treningene sine.

Barbie fikk sitt navn av moren, oppkalt etter dukken Barbie. Hun fikk beskjed om å finne seg en mann med navn Ken. Det gikk troll i ord og barndomsvennene Barbie og Ken ble gift. I dag har de to voksne barn. Barbie kjører en nydelig hvit Mustang med registreringsskilt ”BARB1E”. Bilen har hvite skinnseter, brodert Barbie i rosa på nakkestøttene, ellers er innredningen preget av hvitt og rosa og selvfølgelig var CDen av Aqua ”Barbie girl” trygt plasert i bilens annlegg. Vi fikk alle en flott klubb T-skjorte av dem før vi dro.

Det ble en flott tur til Florida med sol og over 30 grader hver dag. Vi fikk se mye av det Florida har å by på, som f.eks. Key West, Disney, Alligatorer, strender, shopping o.s.v. Vi håper å bli en flott gjeng som reiser over i mars. Da tar vi sikte på en 2 ukers tur hvor den ene er vinterferie. Da vil vi prøve å besøke flere klubber i Florida. Med andre ord en karatetur, men også god tid for shopping, strandliv og soling. Dette er en utrolig flott ferie, så begynn å planlegg turen til Florida og Atlanta cup 2008 nå. Hadde vært kjempeflott å fått med seg karateutøvere fra andre deler av Norge også. Info om dette kommer så snart vi får datoen for Atlantacupen.

Alf Ronny Fagerland - 2007-07-30

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions