Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Rapport fra årets NTKFs samling i Tønsberg

NTKFs sommergasshuku 2007 i Tønsberg ble avholdt fra 26-30. juni.

Instruktører: Hideo Ochi, 8.dan (sjefsinstruktør for JKA i Europa), Masao Kawasoe, 8.dan (sjefsinstruktør for NTKF og ITKFs leder i UK), Kenny Taylor, 6.dan (fra Skottland) og Poh Lim, 6.dan som vi alle kjenner fra før. Øyvind Weberg, 6.dan stilte også opp som instruktør etter lengre tids sykdom. Sensei Weberg er Norges første sortbelte og senseien til våre instruktører i SKK Sveio Gjertrud og Gunnar Osmundsen. Tilsammen deltok det 203 karateutøvere på samlingen.

Fra oss stilte Espen Andre Bjørge, Daniel Jensen, Per Steinar Tangjerd og jeg. Det forundrer meg litt at ikke flere benytter anledningen til å reise på denne leiren som tilbyr instruktører som sensei Ochi og -Kawasoe. Kanskje er det prisen som stopper oss vestlendinger? Vi får prøve å ordne en billigere overnatting til neste år.

Vi kjørte fra Kopervik onsdag kl.11.00. Det var skiltet at Haukeli var stengt, så skiltingen førte oss mot Sauda og til Sand ferjen. Dermed gikk turen gjennom Suldal før vi kom til Røldal. Det ble jo en flott naturopplevelse og ingen av oss hadde vært der før, men vi mistet mye tid så vi var ikke fremme i Tønsberg før kl.22.00. Her fant vi lett Tønsberg Vandrerhjem hvor vi overnattet. Det ble dermed trening torsdag, fredag og lørdag på oss.

Ochi sensei som jeg også trente med i Tyskland for et par uker siden er en alle tiders instruktør. Vi gikk gjennom en del kihon også Bassai Dai og Empi. Kawasoe sensei er som alltid like imponerende med sitt enorme tekniske nivå. Poh Lim sensei er nok den instruktøren de fra oss liker best og føler vi får mest utbytte av. Denne gangen kjørte han en utrolig bra kumite økt med fire kombinasjons angrep hvor han la vekt på at den passive part måtte tenke fremover selv om han gikk bakover. Hvis ikke ble dette en flykt og umulig å kunne kontre. Taylor sensei er jo heller ikke noe ungdom lenger, men imponerte oss med sin fleksibilitet som f.eks. mawashi gerier som de fleste unge kan misunne ham. Det var også veldig flott at mine elever fikk anledning til å trene under Weberg sensei som er en norsk karatehistorie i seg selv.

På fredagen ble det arrangert grillparti på stranda. Her møtte vi en del kjente fra bl.a. Spydeberg KK som besøkte oss på festivalen i fjor. Det ble ikke noe grilling på oss. Kalt var det og det begynte så smått å regne, så vi kjørte heller tilbake til Vandrerhjemmet og gikk en tur til sentrum.

I tillegg til Norges første sortbelte Øyvind Weberg, deltok også Norges første kvinnelige sortbelte Torild Næsheim. I to år har jeg nå prøvd å få tak i henne uten å lykkes. Nå fikk jeg snakket litt med henne og tatt mine etterlengtede bilder. Så nå er det ikke lenge før jeg har historien hennes ferdig under "profiler" på nettsiden vår. Det er veldig interresant å snakke med utøvere som har historie fra før min tid. Torild fortalte om hennes tid på landslaget og at hun deltok 2 ganger i året i Chrystal Palace samlingen til Enoeda sensei. Hun var på den tiden en nær venn av kumite legenden Elwyn Hall (dere kan se film av E. Hall på vår bilde side som legges ut i august).

Jeg fikk snakket med mange karateka på samlingen og håper at noen av dem ser verdien i å trene med Luca Valdesi i september og at mange kommer til Karatefestivalen første helgen i desember for å trene med Ronnie Watt, Poh Lim og Aziz Kheder.

Vi kjørte hjemover lørdag ettermiddag. På hjemveien tok vi sjangsen på å ikke bry oss om denne omskiltingen og kjørte rette veien over Haukelid til Haugesund. Det var mye veiarbeid, men det gikk helt fint og fire trøtte karer var fremme på Karmøy ca. kl.23.00 lørdag kveld. Neste år regner vi med at vi blir flere fra oss på denne samlingen.

Alf Ronny Fagerland - 2007-07-02

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions