Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Rapport fra Tysklands-samlingen 1-3.06.07

Fritz Wendlands klubb "Karate-Dojo Fallersleben" 40 års jubileum ble feiret med en flott Gasshuku og en kjempefest på lørdags kveld.

Instruktører: Hideo Ochi 8. dan JKA (sjefsinstruktør for JKA Tyskland og Europa), Ronnie Watt 8. dan WKC (sjefsinstruktør NKF Scottland), Kazuhiro Sawada 7. dan JKA (sjefsinstruktør for JKA Belgia) og Yoshinobu Otha 6. dan JKA(sjefsinstruktør for JKA UK). Fritz Wendland er grunnlegger av WKC og hele JKA Tyskland på 22000 medlemmer er alle medlem av vår organisasjon WKC.

Torsdag 31. mai: Jeg kom frem til den flotte gamle byen Fallersleben torsdag ettermiddag. Klubbens ungdoms instruktør Paolo Demartis hentet meg i Hanover og etter en times kjøring sjekket jeg inn på Fallerslebens flotteste hotell og nådde akkurat treningen kl.18.00 i Dojoen til Fritz. Her var det Ingolf Pusch 5. dan JKA som instruerte. Ronnie Watt og Fritz deltok også på treningen. Etter treningen ble det middag på Tonys restaurant (en av klubbens medlemmer).

Fredag 1. juni: Om morgen gikk jeg ned for å sjekke ut denne gamle byen med 8-900 års historie. En koselig by med huser fra helt tilbake til begynnelsen av 1700 tallet. Kl.14.15 ble jeg hentet av Roland Dietrich 4. dan JKA for overlevere en presang til Ronnie som nylig hadde fylt år. Det ble en tur bort til et lite bilverksted. Dette viste seg å være siste holdeplass for verdens raskeste bil Bugatti før den ble oversendt til kundene. Her fikk vi sette oss inn i Bugattien som de aller fleste bare får se i bil magaziner. Ronnie fikk en kjøretur på den tyske autobanen. Med en bil som går fra 0 - 100 km.t. på 2.5 sekund så var vår bilfrelste Ronnie helt hekta.

Trening fredag var med K. Sawada og Y. Otha, kl.19.00 - 20.30. På denne treningen ble det for det meste kihon teknikker og til slutt Jion. Ikke noe spesielt nytt, men bra trening.

Etter trening gikk turen til Tonys restaurant som i går. Her viste Fritz gamle filmer fra 1967 til begynnelsen på 70 tallet. Her fikk vi se H. Ochi i ung utgave og oppvisniner med bl.a. Fritz. Meget interresant å se fra tiden da disse gutta var unge.

Lørdag 2. juni: Trening kl.11.30 - 13.00 med H. Ochi. Her ble det kihon kobinasjons trening. Den andre treningen kl.15.00 - 16.30 var det Ronnie som tok seg av. Her ble det også mye kihon og avsluttet med flere kata, med spesielt vekt på Sochin for oss høyere graderte. Jeg lurte meg litt vekk den første halvtimen for å ta litt film og bilder, selvfølgelig med tillattelse fra sensei.

Kl.17.00 ble det landskamp Tyskland - Belgia. Her var det mye bra kata. Jeg kjente også igjen noen deltakere fra WKC VM i Hanover i fjor. Hvordan dette gikk var litt uklart ettersom det var flere klasser. Men Belgia gjorde en bra jobb med mange dyktige utøvere, så Tyskland fikk ikke noe gratis der ;-) En av Belgias utøvere her var min parter under mange øvelser denne Gasshukuen.

Om kvelden ble det en fest som en vanlig traust normann som meg aldri har sett maken til. Jeg tar helt klart avstand fra alkohol i idrettslige arrangementer, men her var jeg i Tyskland og ble kjempe imponert over stemningen til tyskerne. Med ølglass over hode, dansing på benkene med skrål og sang, så minnet ikke det mye om det vi i Norge kaller forebyggende arbeid for ungdom ;-) Men de klarte ihvertfall å få stemningen i taket. Hvis noen skulle være i tvil, så var dette atter en alkohol tørr aften for sensei Alf ;-)

Søndag 3 Juni: Trening fra kl.11.00 - 12.30. Første timen var det Y. Otha som tok seg av med bra kihon kombinasjoner som vi så gikk med partner. Siste halvtimen var det Hangetsu med K. Sawada. Etter trening ble det bilder og takking bla. bla.....

Det var 300 deltakere på gasshukuen. Med denne samlingen av instruktører var jo dette en meget spesiell samling. Y. Otha og K. Sawada er instruktører som besøker samlingene til Norway JKA, og under presentasjon ble jo jeg selvfølgelig presentert som President for NKF Norway. Jeg har i tidligere år trent mye med Y. Otha. Jeg har derimot aldri møtt på K. Sawada. Jeg satt og spiste frokost hver morgen med disse to og fikk dermed snakket en del med dem. K. Sawada var en alle tiders type, og lett å snakke med. Jeg må også få si at Norway JKA har en meget god instruktør i Y. Otha. En instruktør jeg mer enn gjerne kunne tenke meg å invitere til oss. Så vi får håpe at denne organisasjonspoltikk muren faller snart slik at all Shotokan folk i Norge kan samles under en paraply. Noens forsøk på å ville kontrulere all gradering er nok en av de største hinder i at det kan skje.

Det som imponerte meg mest her var det samholdet i gjengen. Elever som Fritz hadde hatt i skolen, og som hadde vært med helt fra begynnelsen i 1967 stod fortsatt bak Fritz i hans arbeid, og var fortsatt med i samme klubb. Her knytter vi et brunt eller sort belte rundt livet på noen og vips så er de borte. Dette fikk meg jo til å tenke på hva vi kunne fått til her på berget som en samlet gjeng med så mange gode elever som kommer fra min klubb. Konklusjon: Tyskland..Dojokun for real. Dette er den viktigste delen av den karate jeg prøver å formidle. Ta deg tid til å les Dojokun og hva den betyr.

Hjemturen ble et mareritt. Hold dere klar SAS så sant det lar seg gjøre. Flyet fra Hanover var innstillt, streik som vanlig :-( . Jeg kom meg til Kjøbenhavn og måtte ta inn på hotell der. Dette resulterte i at jeg kom 10 min. for sent til gradering i Kopervik på mandagen.

Alf Ronny Fagerland - 2007-06-11

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions