Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Rapport fra Gasshuku med Poh Lim

Vi har gjennomført en lærerik og trivelig treningsleir med Poh Lim (6. dan, ITKF) på Stangeland skole i Kopervik den 30. mars - 1. april 2007.

På tross av at dette var første helgen i Påskeferien møtte rundt 60 stk. opp for å trene med Poh Lim. Vi synes det var kjempeflott at to elever fra Karmøy Karatesenter og en fra Bjørgvin Karateklubb i Bergen var innom og trente med oss.
Poh Lim gikk grundig til verks på kihon teknikker, og vi fikk en videre innføring av det vi allerede har lagt stor vekt på i treningene våre. I barnegruppen var det skuffende få som møtte, men her kommer vel ferien inn i bildet. Vi har mange utrolig gode utøvere i 10-års alderen over hele Haugalandet som burde benytte seg av en slik helg.

Hele helgen gikk på det med å få kraften innenfra og ut, bruk av hofter som videre ble ført over til kataene Empi og Bassai Dai på brun/sortbelte-gruppen. Der var ikke store forskjellen på Poh Lims og vår måte og fremføre kataene på. Det viktigste nye vi fikk med oss var nok ansettningen med albuer ned. Dette var også nytt for meg, og veldig bra.
Dette er enda et bevis på det jeg sier at standardisering er nesten det samme som stagnering. Der er alltid noe nytt å hente fra nye instruktører. Så har vi også lov å tenke litt fornuftig selv, og ta til oss av det som er bra å la resten ligge. Dette er eneste måte å få fremgang på. Vi kan ikke kjøre i samme sporet som de gjorde for 50 år siden.

Vi i NKFN/SKK er heldige som hele tiden får nye inpulser fra først og fremst Ronnie Watt, Poh Lim og Aziz Kheder, men vi vil også hente inn andre dyktige Shotokan instruktører/utøvere fra mange større og mindre Shotokan organisasjoner/klubber. Følg med på nettsiden for det er mange spennende ting som skjer i år.

Dette var en helg som jeg tror alle var enige om at vi hadde stort utbytte av.

Nå gjelder det bare å stå på og trene frem til NKFNs Haugalandsmesterskap 17. juni i Skåredalshallen. Da får vi atter besøk av Poh Lim med trening på lørdagen og mesterskap på søndagen.

Alf Ronny Fagerland - 2007-04-09

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions