Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Gull i Atlantacup 2007

Tross et høyt internasjonalt kvalitetsnivå på stevnet har vi det som trengs i klubben for å sope med oss hjem gjeve medaljer.

17. mars deltok Patricia Berrospi (13), Daniel Jensen (14) og Aniko Woll (15) i Atlantacup, USA. I fjor kom Patricia hjem med sølv i kata, Ruben- og Ayla Vinje Fagerland gjorde det kjempebra i barnegruppen. Patricia hadde noe å forsvare. I fjor var hun eldst i gruppen 12-13 år, mens i år flyttet hun opp i gruppen 13-14 år og ble dermed blandt de yngste i sin gruppe. Daniel Jensen og Aniko Woll var med for første gang. Det siste året har flere utøvere i SKK utviklet seg enormt og høstet mange medaljer i stevner. Forventningene til disse tre var stor foran mesterskapet.

Patricia vant klart i kata, gruppen sortbelter 13-14 år. Det var bare 4 stk. i gruppa til Patricia, men standarden var utrolig høy. I år var vi mer forberedt på den gode standarden på dette stevnet og hadde denne gangen forberedt oss bra. Nervene var under kontroll og Patricia visste at her måtte hun gjøre sitt beste for å klare seg. Patricia har alltid hatt flotte plasseringer, men hun manglet det å stå øverst på pallen. Denne gangen syntes hun selv at tiden var inne og slo til med sin favorittkata Nijushiho som ingen hadde mulighet for å slå. I sin første seier vant hun enstemmig fra alle dommere og fikk en suverent høyere poengsum enn 2. plassen.
I kumiten (kamp) fikk hun en fin 2. plass. I finalen var det ikke mye å gjøre med seierherren som vant helt klart. Patricia har også viljen til å lykkes her. Hun var skikkelig tent og skikkelig irritert for ikke å klare gullet i kumite også. Likevel tror jeg nok hun var bra fornøyd med resultatet når hun fikk finalen i kumite litt på avstand.

Daniel Jensen tok gull i kata med sin Bassai Dai, og selv om gruppen var liten så måtte det vært en god utøver til for å kunne slå Daniel denne dagen. Han gikk en utrolig bra Bassai Dai. Daniel har i det siste vist at han absolutt er til å regne med i hvilke som helst mesterskap. Sist var det gull i Vestlandscupen i Bergen nå gull i Atlanta, så her vil nok ikke resultatene utebli i fremtiden. Utenom katagullet kom han også hjem med sølv i kumite.

Aniko Woll (15) (Avaldsnes) kom også hjem med medaljer. Her var det også få utøvere i gruppen, men insatsen var kjempeflott. Aniko gjorde kjempebra innsats i både kata og kumite og kom hjem med både sølv og bronse. Hun gikk kataen Bassai Dai bedre enn noen gang. Kumiten var vel der hun overrasket mest. Som grønnbelte med bare 2 år trening tror jeg at mange brunbelter skal få problemer med denne jenta i kumite her på vestlandet fremover.

Alle disse tre m.fl. har utviklet seg enormt i det siste og jeg tror at mange fra SKK kommer til å gjøre det meget bra på stevner her hjemme.
Det blir spennende å se på fremover. Vi har mange flere dyktige unge utøvere fra Sentrum Karateklubb som vil kunne hevde seg om ikke så lenge.

Kjempestolt sensei ser fremtiden lyst i møte. Jeg tror vi har mange medalje kanditater til mesterskapene her hjemme fremover. Mange av de unge (også de eldre da) har skikkelig treningslyst, ønsker å lykkes, det er kjempe bra trivsel i gjengen, humøret er på topp og humoren sitter løs. Det vrimler av gode utøvere på skolene rundt på Haugalandet.
Vi har mange spennende samlinger og konkurranser forran oss, så jeg håper at flere og flere av våre gode utøvere vil være med på det som skjer. For at vi skal ha framgang er vi faktisk litt avhengig av at de som kan stiller opp på det som skjer. Dette handler om å støtte hverandre og klubben. Kanskje noen vil bare være med som heiagjeng, selv om de kanskje ikke akkurat er med å konkurrerer på stevnene.

Alf Ronny Fagerland - 2007-03-22

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions