Introduksjon
Karate
Trening
Klubben
Historie
Bildearkiv
 
Diverse -
NKF - National Karate Federation Shotokan
   Oppslagsarkiv      Kalender     Halvårsrapport     Resultater
Sentrum Karateklubb
 
Illustrasjonsfoto

Rapport fra samlingen med Stein Rønning

Stein Rønning (3. dan, WKF) besøkte oss lørdag 17. februar 2007. Treningen begynte kl. 11.00 i Tysværtunet og ca. 30 medlemmer møtte opp.

Vi hadde satt grensen til grønt belte og opp eller over 13 år. Vi hadde to økter som jeg tror alle var fornøyd med. Stein er eneste norske verdensmester i karate og har også flere EM-titler. Med disse resultatene er han utvilsomt norges beste fighter gjennom tidene. Stein og jeg begynte på samme nybegynnerkurs i august 1977, så vi har kjent (til) hverandre i noen år..

Første treningen gikk vi for det meste kumite-kombinasjoner med partner. Etterpå gikk vi kumite med vekt på de samme kombinasjonene vi hadde trent på. Det ble lagt mye vekt på å holde opp garden for å skjule hode og kropp. En annen ting Stein la vekt på er at hvorfor alle for en hver pris skal gå etter det lille hodet - når kroppen er et mye større og lettere mål å treffe.

I den andre treningsrunden ble det mer styrke- og tempotrening med vekt på forskjellige måter å trene opp hurtighet og reaksjon. Dette minnet mye om den trening både Stein og jeg vokste opp med under Egon Solem. En treningsform som helt klart har gitt og vil gi resultater fremover.

Dette var litt anerledes trening enn det vi er vant til. Jeg tror alle som møtte var enig om at dette er kjempegod trening også for oss tradisjonelle Shotokanutøvere. Når vi møter motstandere der ute fra mange forskjellige stiler og forbund er det en veldig stor fordel å ha en bredere erfaring enn den tradisjonelle Shotokantreningen. Jeg tror også at vår karate vil bli bedre ved å variere treningen mer enn det vi vanligvis gjør i Shotokan.

Etter to harde treningsøkter hoppet nesten hele gjengen i det flotte badeanlegget i Tysværtunet.

Vi takker Stein før to kjempeflotte treningsøkter og tror alle ønsker flere besøk av ham i SKK. Kanskje vi i SKK besøker Steins klubb i løpet av våren for en katahelg?

Alf Ronny Fagerland - 2007-02-25

   
 
Opprinnelig utforming og gjennomføring; Bit Solutions